Advanced Search

Show simple item record

dc.contributor.authorÇalık, Metin
dc.date.accessioned2019-11-05T13:29:02Z
dc.date.available2019-11-05T13:29:02Z
dc.date.issued2019en_US
dc.identifier.citationÇALIK, M . (2019). Kısa Gıda Tedarik Zincirinde Müşteri Muhasebesi. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi , (61) , 195-207 .en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12438/2528
dc.descriptionBu çalışma Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından SBA- 2017 – 72 numaralı proje ile desteklenmiştiren_US
dc.description.abstractBu çalışma, müşteri muhasebe sistemlerinin kaynak tahsisatı amacıyla kısa gıda tedarik zincirinde kullanılmasının üreticiler açısından sürdürülebilir bir rekabet avantajı kaynağı olup olmadığını incelemektedir. Yönetim muhasebesi sistemlerinin rekabet avantajına yol açabileceği konusunda bir fikir birliği olsa bile, bu avantajın genellikle geçici mi yoksa sürdürülebilir mi olacağı konusunda henüz bir anlaşma sağlanamamıştır. Çalışma bir bilimsel yaş sebze tedarik zincirinde maliyet araştırma programı projesi çerçevesinde yapılan vaka araştırmasındaki ampirik verilere dayanmaktadır. Bu makale, teori oluşturmada kısa gıda tedarik zincirlerinin kullanılmasını savunarak kısa gıda tedarik zincirinde müşteri muhasebesinin üreticilere sağlayacağı katma değer hakkında kanıtlar ekleyerek mevcut literatüre bir katkı sunmaktadır.en_US
dc.description.abstractThis study examines if it is a source of sustainable competitive advantage that customer accounting systems to be used in the short food supply chain with the aim of allocation of resources. Even if there is a consensus that management accounting systems could cause competitive advantage, there is no agreement has yet been reached as to whether this advantage is generally temporary or sustainable This study is based on empirical data from a case research for a scientific cost research for fresh vegetable supply chain project. This article contributes to the current literature by adding argument about how customer accounting in brief food supply chain will provide added value to producers by arguing usage of brief food supply chain in establishing theory.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherKütahya Dumlupınar Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMüşteri Muhasebesien_US
dc.subjectMüşteri Karlılığıen_US
dc.subjectKısa Gıda Tedarik Zincirien_US
dc.subjectSebze Fiyatlarıen_US
dc.titleKısa gıda tedarik zincirinde müşteri muhasebesien_US
dc.title.alternativeCustomer accounting in the short food supply chainen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalDumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisien_US
dc.departmentBölüm Yoken_US
dc.contributor.authorIDhttps://orcid.org/0000-0001-6059-5454en_US
dc.identifier.issue61en_US
dc.identifier.startpage195en_US
dc.identifier.endpage207en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record